پیراشکی کوفته مارپیچی
سه شنبه, ۱۶ شهریور ۱۳۹۵، ۰۳:۰۹ ب.ظ
مواد لازم
- آرد سفید دو و نیم لیوان
- شکر 1 ق غ
- خمیر مایه فوری 1 ق غ
- شیر خشک 3 ق غ
- ماست نصف لیوان
- روغن مایع یک چهارم لیوان
- آب ولرم به میزان لازم
- نمک حدود یک ق م
- گوشت چرخ کرده نیم کیلو
- تخم مرغ 1 عدد
- رب گوجه فرنگی 1 ق غ
- جعفری خرد شده 1 ق غ
- پیاز 1 عدد
- سیر 2 حبه
- پودر زیره و نمک و فلفل به میزان لازم
- پنیر ورقه ای به تعداد لازم
طرز تهیه
برای تهیه خمیر، همه مواد رو با هم مخلوط کنید و آب رو به تدریج اضافه کنید تا جایی که خمیر لطیفی به دست بیاد که نه سفته و نه آنچنان به دست می چسبه. روش رو بپوشونید و بذارید استراحت کنه و ور بیاد. (البته از هر مدل خمیر دیگه ای هم می تونید استفاده کنید) تو این فاصله، پیاز رو رنده کنید و به همراه سایر مواد کوفته حسابی چنگ بزنید تا مایه کوفته آماده بشه.
از این مایه گلوله هایی به اندازه نارنگی بردارید و تو دست به شکل انگشت در بیارید
و در روغن سرخ کنید.
کمی که خنک شدن، یکی یکی از وسط نصف کنید
مقداری پنیر به اندازه عرض کوفته بین دو نیمه کوفته بذارید.
کمی از خمیر رو جدا کنید (بقیه ش رو بپوشونید) و به صورت نوارهایی به پهنای تقریباً یک الی یک و نیم سانت برش بزنید.
دور کوفته رو با این نوار به صورت مارپیچ بپیچونید.
کوفته های پیچیده شده رو توی سینی بچینید و حدود یک ربع بهش استراحت بدید. فر رو روشن کنید. (180 درجه) پس از استراحت روی اونها رو با زرده تخم مرغ برس کنید و کمی کنجد بپاشید.
سینی رو تو فر بذارید و پس از حدود 20 دقیقه یا تا زمانی که پیراشکی ها طلایی شدن از تو فر در بیارید.
شکل جالبی داره، نه؟؟!!
نوش جان :)
منبع: ترلان کافه
۹۵/۰۶/۱۶