آش ماست
موادلازم برای ٦ تا ٨ نفر:
برنج |
٢ فنجان چایخوری |
سبزی های معطر ( نعنا و جعفری و گشنیز و تره ) |
١ کیلو |
پیاز |
نیم کیلو |
لپه |
نصف لیوان |
نعنای خشک |
١ قاشق سوپ خوری |
زرد چوبه |
١ قاشق مربا خوری |
روغن |
٢ استکان |
نمک و فلفل |
به اندازه |
ماست |
1 کیلو |
طرز تهیه:
برنج را پاک کنید و بشویید. سبزی ها را پاک کنید و بشویید و ریز خرد کنید. لپه را پاک کنید . پیاز را پوست بگیرید و خلال کنید و در نیمی از روغن سرخ کنید.
قابلمه بزرگی را روی حرارت بگذارید و ٨ لیوان آب سرد توی قابلمه بریزید و برنج و لپه و پیاز و سبزی ها را اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد حرارت را کم کنیدو بگذارید مواد آش مدتی ( اقلا یک ساعت و نیم ) آهسته آهسته بجوشد تا لپه و برنج آن بپزد و آش لعاب پیدا کند.
آش را گاه به گاه هم بزنید و مواظب باشید ته نگیرد. در مدتی که منتظر پختن برنج و لپه هستید ، نعنا داغ را حاضر کنید. ماهیتابه کوچکی را روی حرارت متوسط بگذارید ، توی آن روغن برزید و نعنای خشک را به همراهی زرد چوبه در روغن سرخ کنید.
مواد آش که پخت دیگ را از روی حرارت بردارید، آش را بچشید و نمک و فلفل آن را اندازه کنید و صبر کنید تا آش قدر خنک شود. در این وقت ماست را به آش اضافه کنید و هم بزنید. اگر ماست را با آش خیلی داغ مخلوط کنید ممکن است ماست ببرد. پس از اضافه کردن ماست ، آش را در ظرف مناسبی بکشید ، روی آن نعناع داغ بدهید و سر سفره ببرید.