ترشی لیته
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته:
بادمجان |
یک کیلو |
سبزی معطر پاک کرده |
نیم کیلو |
فلفل دلمه ی سبز |
یک عدد |
فلفل دلمه ی قرمز |
یک عدد |
سیر رنده شده |
یک قاشق سوپ خوری |
فلفل سبز |
50 گرم |
هویج |
3 عدد |
کلم پیچ سفید |
250 گرم |
سرکه |
یک کیلو |
ادویه ی ترشی |
یک قاشق سوپ خوری |
نعنای خشک |
یک قاشق غذاخوری |
پونه ی خشک |
یک قاشق غذاخوری |
زرد چوبه |
یک قاشق مرباخوری |
طرز تهیه ترشی لیته:
1) سبزی معطر شامل مرزه، ترخون، گشنیز، جعفری، نعنا و ... است که آنها را کاملاً خرد می کنیم.
2) بادمجان را همراه پوست با یک لیوان سرکه و یک لیوان آب می پزیم. سپس در صافی می ریزیم تا آب اضافی آن خارج شود.
3) سیر و بادمجان را با هم چرخ می کنیم.
4) کلم، هویج، فلفل دلمه ای سبز، فلفل دلمه ای قرمز و فلفل سبز تند را به طور کامل خرد کرده، به بادمجان و سیر اضافه می کنیم. در صورتی که فلفل سبز مصرفی خیلی تند بود، مقدار آن را کمتر کنید.
5) سبزی معطر، ادویه ی ترشی، نمک، زردچوبه، نعنا و پونه ی خشک را ترکیب کرده و به مواد قبلی می افزاییم.
6) سرکه را به همه ی مواد بالا اضافه کرده و مرتب هم می زنیم. حالا ترشی آماده است.