آلبالو پلو
مواد لازم آلبالو پلو :
مواد لازم |
اندازه |
مقدار / کالری |
برنج |
1000 گرم |
100 گرم / 360 کالری |
آلبالو |
2000 گرم |
100 گرم / 60 کالری |
شکر |
2000 گرم |
100 گرم / 400 کالری |
گوشت بره |
1500 گرم |
100 گرم / 165 کالری |
روغن |
200 گرم |
100 گرم / 900 کالری |
زعفران |
1 قاشق مرباخوری |
100 گرم / 310 کالری |
بادام |
50 گرم |
100 گرم / 612 کالری |
پسته |
50 گرم |
100 گرم / 680 کالری |
روش تهیه آلبالو پلو :
*. برنج را خیس کی میکنیم هسته آلبالو را می گیریم شکر را روی آلبالو می ریزیم ظرف آلبالو را ( که بهتر است لعابی باشد ) روی آتش میگذاریم تا جوش بیاید بطوریکه بعد از جوش آمدن یک ربع تا 200دقیقه تقریبا روی آتش بماند تا شربت کمی غلیظ شود.
*. ( برای آلبالوی لای پلو لازم نیست شربت بمرحله قوام آمدن برسد ). مربا را از روی آتش بر میداریم و می گذاریم کاملا سرد شود ( بهتر است مربا را یکشب قبل آماده کنیم ) گوشت بره تمیز کرده را با یکی دو عدد پیاز و مقداری آب و کمی نمک می گذاریم بپزد.
*. بطوریکه بعد از پختن نصف لیوان آب داشته باشد گوشت را تکه میکنیم و استخوانهای آن را میگیریم ، برنج را آبکش میکنیم . آلبالو را از شربت در میاوریم شربت زیادی مربا را چند جوش میدهیم تا قوام بیاید و بمصرفشربت آلبالو میرسانیم.
*. 3 تا 4 قاشق سوپخوری روغن را با نصف لیوان آب جوش ته دیگ میریزیم . نصف برنج توی آبکش را در دیگ می ریزیم سه چهار قاشق از مربا را کنار می گذاریم ( این مربا به مصرف تزئیین روی دیس میرسد ) بقیه آلبالوی از شربت خارج کرده را روی سطح برنج میریزیم.
*. نصف از بقیه برنج را روی آلبالو می ریزیم و گوشت بره را روی آن قزاز میدهیم و با بقیه برنج روی آن را میپوشانیم اصراف برنج را بشکل مخروط بالا میاوریم و خلال بادام را می شوئیم یک گوشه دیگ می ریزیم و روی آنرا با برنج می پوشانیم و دیگ را روی آتش می گذاریم.
*. در آنرا میبندیم تا عرق بکند آب گوشت بره را از صافی رد می کنیم با 4 تا 5 قاشق سوپخوری روغن آبکرده و یک ملاقه شربت آلبالو مخلوط منمائیم و روی سطح برنج می دهیم و پلو را در فر یا روی آتش دم میکنیم در صورت دم کردن در فر یکساعت و ربع تا یکساعت و نیم با حرارت 3000 درجه باید برنج دم بکشد.
*. در صورت دم کردن روی آتش حرارت زیر باید ملایم باشد چون ته دیگ آلبالو پلو زود میسوزد.در کشیدنآلبالو پلو باید دقت و سلیقه بکار برد یکی دو کفگیر از روی برنج را بر میداریم با کمی زعفران سائیده حل شده در آبجوش و یک ملاقه شربت آلبالو مخلوط می کنیم.
*. خلال پسته را می شوئیم خلال بادام را با کفگیر از دیگ خارج می کنیم و این دو خلال را با برنج زعفرانی مخلوط می نمائیم و برای روی دیس آنها را کنار می گذاریم قطعات گوشت بره را از دیگ خارج میکنیم و پلو را در دیگ مخلوط می کنیم.
*. در دیس می کشیم قطعات گوشت را روی آن می چنیم مربائیکه کنار گذاشته ایم با برنج زعفرانی مخلوط با خلال بادام و پسته را روی دیس می دهیم و کمی روغن داغ کرده با کره آبکرده روی دیس می دهیم.در صورت رعایت مقادیر مواد اولیه این غذا برای 6 تا 88 نفر کافیست.